ImageEn for Delphi and C++ Builder ImageEn for Delphi and C++ Builder

 

ImageEn Forum
Profile    Join    Active Topics    Forum FAQ    Search this forumSearch
Forum membership is Free!  Click Join to sign-up
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 ImageEn Library for Delphi, C++ and .Net
 ImageEn and IEvolution Support Forum
 Wrong colors are displayed when loading certain JPEGs
 New Topic  Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

fsterk92

Germany
5 Posts

Posted - May 16 2022 :  00:43:04  Show Profile  Reply
Hello,

I am using ImageEn 10.3.5 with Delphi XE2.

When loading certain JPEG files to ImageEnView the colors are not displayed correctly.

In the screenshot below I loaded a test file into the Windows Photo App and the color of the contained logo is pink like it should be (this is reproducable with other image viewers like Irfan View, MS Paint, Photoshop etc.). When I load the file to ImageEnView (in this example i used the Magnifier App from the ImageEn demo directory) the logo is shown in violet color:



Is there a bug in the ImageEn library or am I doing something wrong?

If I load the file to MS Paint, store it again as JPEG file in MS Paint and then reload the newly saved file in ImageEnView, the colors are correct too?! This would hint to a problem with the original JPEG file (also the other viewers can display it correctly). The problem is, that the original JPEG file was also generated by ImageEn?!

I attached the JPEG testfile. It would be great if someone could help me!

Thanks in advance!

Kind regards

Florian


attach/fsterk92/202251604534_testfile.zip
158.17 KB

xequte

7028 Posts

Posted - May 16 2022 :  19:29:41  Show Profile  Reply
Hi Florian

This is an issue in v10.3.6, it will be fixed in the upcoming release (before end of May).

Nigel
Xequte Software
www.imageen.com
Go to Top of Page

fsterk92

Germany
5 Posts

Posted - May 17 2022 :  23:50:29  Show Profile  Reply
Hello Nigel,

perfect. Many thanks in advance!

Florian
Go to Top of Page

fsterk92

Germany
5 Posts

Posted - May 24 2022 :  02:05:56  Show Profile  Reply
Hello,

I checked it again with ImageEn 11.0.0 and now its working fine!

Many thanks!

Florian
Go to Top of Page

xequte

7028 Posts

Posted - May 24 2022 :  03:04:51  Show Profile  Reply
Thanks for the update, Florian

Nigel
Xequte Software
www.imageen.com
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
Jump To: